VELUX Blog

Sep 28, 2020 12:00:00 AM | Onderwerpen: inspiratieWij gaan Tiny: Tiny in Corona tijd

De afgelopen maanden zijn bijna voor iedereen anders geweest en dus ook voor ons.
Een intelligente lock-down…

IMG_2175We wonen met ons gezin in een huis met een klein oppervlakte en vooral de eerste weken vroeg iedereen aan ons
"Hoe is dat nou, wonen in een Tiny House tijdens deze corona-crisis?" 
We moeten eerlijk bekennen dat het ons reuze is meegevallen. Ons huisje is niet groot, maar we hebben wel veel beschikking over buitenruimte. Dus we zijn veel buiten geweest in de moestuin en hebben veel gebruik gemaakt van onze veranda.

Verder zorgde de vrije tijd die we ineens hadden dat we heel veel klussen hebben kunnen afmaken. Wat natuurlijk ook meehielp was het weer. Het was lekker weer en door de buitenruimte hadden we ook totaal niet het idee dat we zaten opgesloten.
Ook het thuisonderwijs is prima verlopen. Nou moeten we wel zeggen dat Arjan een kantoorruimte huurt. Elke dag ging de oudste in de ochtend mee naar kantoor om daar zijn schoolwerkjes te doen.
Daardoor had hij een rustige plek zonder afleiding. Voor Arjan was het erg leuk, gezellig en leerzaam om een paar maanden plaatsvervangend docent te zijn.

IMG_2186Maar het vele binnen zitten op een klein oppervlakte heeft ons wel aan het denken gezet. Daarom hebben we aan het begin van de zomer VELUX ACTIVE laten plaatsen. Dit smart-home systeem zorgt voor een goede klimaatbeheersing en meet de temperatuur, luchtvochtigheid en de co2 in ons huisje. Zeker in een kleine ruimte, waarin het binnenklimaat veel schommelt, kan dat erg handig zijn.
In het begin was het erg wennen als ineens de ramen automatisch open gingen als het te warm werd, of dat de zonnewering open of dicht ging, maar op een gegeven moment wende dat wel. Door de app op je telefoon kan je zien wat de temperatuur, de luchtvochtigheid en de co2 is. Dit is echt een inzicht en handige informatie om je klimaat te beheersen.

Toen het echt tropisch warm werd in Nederland, was het ook in ons Tiny House echt te warm. Avonden lang hebben we met een ventilator geslapen. Een voordeel van de zonnewering, die automatisch bestuurd werd, was wel dat het in ons huisje nooit warmer werd dan de buitentemperatuur. Dus overdag kon dat wel 35 graden zijn en dus echt heel warm, maar in de avond als het koeler werd, koelde ons huisje ook snel af naar de temperatuur zoals die buiten is.

Nu na een jaar, nadat we alle seizoenen hebben meegemaakt kunnen we concluderen dat het in elk jaargetijde prima vertoeven is in een Tiny House!

Groetjes,
Arjan en Marijke

Lees ook: