VELUX Blog

Mar 31, 2020 12:00:00 AM | Onderwerpen: inspiratieWij gaan Tiny: de winter in een Tiny House

De eerste winter in ons Tiny House zit er op. Alhoewel winter, het is voornamelijk een hele lange en natte herfst geweest.
De keren dat ik mijn autoruiten moest krabben waren op één hand te tellen.
En waarom een Tiny House? Dat lees je in onze vorige blogs!

3-2

We hadden voordat de winter zijn intrede zou doen, al besloten om nog géén kachel aan te schaffen. We wilden eerst een winter doorkomen en ervaring opdoen voordat we een definitieve keuze zouden maken voor een gas, hout of een palletkachel. Ook de ervaringen van andere Tiny House bewoners zijn daarin bepalend. Deze winter hebben we dus elektrisch verwarmd. Niet de meest rendabele manier, maar door de zachte winter was het prima te behappen.
Een ander praktisch punt waar we mee te maken kregen, was het drogen van de was. Waar we voorheen alles buiten aan het droogrek ophingen, was dat in de natte winter zeker niet mogelijk, mede ook omdat de veranda toen niet nog af was. En met twee jonge kinderen is dat wel een dingetje. Gelukkig hebben we met de andere bewoners een gemeenschappelijke ruimte met daarin o.a. een droger waar iedereen gebruik van kan maken

De afgelopen weken hebben natuurlijk in het teken gestaan van het corona virus wat de wereld in zijn greep heeft. We krijgen regelmatig de vraag hoe dat nu is, in een Tiny House met alle sociale beperkingen.

2-2

Ons antwoord is dan dat het meer dan prima uit te houden is, misschien zelfs beter dan in menig rijtjeshuis. We hebben namelijk de beschikking over veel natuurlijke buitenruimte. Zo lopen er intussen negen kippen, zijn er konijnen met vijf jonkies, is er een moestuin en ook een schommel. Zeker de afgelopen dagen met de zon is het heerlijk vertoeven. En de veranda is nu wel af. Onze kinderen komen meer dan ooit buiten. De oudste heeft zijn eigen moestuinbak, helpt mee met het bouwen van de schuur en heeft de verantwoording over de konijnen.

De komende periode gaan we ook horren en extra buitenzonwering plaatsen. De afgelopen warme zomer heeft ons geleerd dat horren en een goed binnenklimaat erg belangrijk zijn. We gaan daarom binnenkort VELUX ACTIVE plaatsen, ook omdat we in het voorjaar en de zomer een goed binnenklimaat willen hebben. Voordeel is dat dan de buitenzonwering en de ramen automatisch open en dichtgaan, dat is natuurlijk wel een lekker stukje extra comfort.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd hoe dat gaat bevallen.
We vertellen je er alles over in onze volgende blog!

Groetjes,
Arjan en Marijke

Lees ook: