VELUX Blog

Jun 19, 2019 1:00:00 AM | Onderwerpen: ProductenWarmtewering - waarom en hoe?

Het risico dat de temperatuur in je woning tijdens de zomermaanden als onprettig ervaart neemt toe naarmate de warme perioden langer worden. Naast klimaatveranderingen spelen hierbij ook energiebesparende maatregelingen zoals de goede isolatie van woningen een belangrijke rol bij het opwarmen van je huis. Dit is afgelopen zomer weer duidelijk geworden.

Recent opgeleverde nieuwbouwwoningen en gerenoveerde bestaande woningen zijn goed geïsoleerd zodat in de winterperiode zo min mogelijk energie wordt verbruikt. Dit , betekent echter ook dat deze woningen in de zomermaanden door de hoge buiten temperatuur snel wordt opgewarmd en vervolgens lang warm kan blijven.

Het  resultaat? Lange, warme en klamme nachten, zwetend en woelend in bed of juist dolend door het huis lopen omdat je de slaap door de hitte niet kunt vatten. We weten allemaal dat goed slapen essentieel is voor onze gezondheid, en het is daarom dan ook van belang om maatregelen te treffen tegen de opwarming van je woning.

Afgelopen zomer waren de mobiele energie slurpende airco’s niet meer aan te slepen en vaak zelfs uitverkocht. Het toepassen van deze apparaten druist in tegen alle maatregelen die wij met elkaar nemen om het energieverbruik juist te verlagen en de CO2-uitstoot te verminderen, maar gelukkig kan het ook anders!

134959-01-XXL

Als eerste is het belangrijk om tijdens warme dagen ramen en deuren gesloten te houden en de zon op het juiste moment te weren. Het toepassen van buitenzonweringen en rolluiken zijn bewezen effectief.

VELUX zonwering kan tot wel 90% van de zonnewarmte tegenhouden doordat ze aan de buitenzijde van het dakraam gemonteerd worden. Hierdoor houden ze zonnestralen tegen voordat ze het glas raken en zijn ze dus veel effectiever tegen de warmte dan producten die aan de binnenzijde worden gemonteerd. Deze producten zijn ideaal om in de zomer de temperatuur in een slaap- of kinderkamer te reguleren .

 

VELUX buitenzonwering
Een VELUX buitenzonwering is een voordelige en effectieve manier om tijdens de zomermaanden de overbodige zonnewarmte buiten te houden. De transparante netstructuur houdt tot wel 72% van de zonnewarmte tegen terwijl je wel gewoon van het uitzicht kunt blijven genieten.

Zonwering

VELUX rolluiken
VELUX rolluiken zijn de perfecte oplossing voor zo goed als volledige verduistering, optimale warmtewering en betere isolatie. Daarmee is het binnenklimaat volledig te reguleren en bovendien wordt het geluid van regen en hagel gereduceerd. Een rolluik is eenvoudig te bedienen (rolluiken zijn zowel handmatig als op afstand bediend verkrijgbaar) en te monteren. Een complete oplossing voor het beste wooncomfort.

122277-14-XXL

Natuurlijke koeling door frisse lucht

Als er naast goede warmtewering ook wordt nagedacht over natuurlijke koeling van de woning, door bijvoorbeeld een raam strategisch boven de trapopgang te plaatsen dan kan op een goedkope en energie-efficiënte wijze de koele zomernachtlucht de woning afkoelen tot een acceptabel niveau. Warme lucht stijgt omhoog en daarom werkt een dakraam erg effectief om gedurende de nacht de warmte uit de woning te verdrijven met de koelere zomernacht lucht. Deze maatregelen worden overigens ook in de komende bouwregelgeving geadviseerd. Het VELUX ACTIVE systeem kan een enorme toevoeging zijn om het binnenklimaat thuis prettig te houden. De elektrische dakramen en zonweringen worden dan met klimaatsensoren automatisch elektrisch bediend. De meerprijs van een elektrische bediening is nagenoeg gelijk aan de prijs van een mobile airco, met als voordeel dat het raam het gehele jaar door zorgt voor comfort (daglicht en frisse lucht op de juiste momenten) en gemak (automatisch dus je hebt er geen omkijken naar) biedt en geen of nauwelijks elektriciteit verbruikt.

Meer weten? Kijk dan eens op onze website!

Lees meer over VELUX warmtewering

Lees meer over VELUX ACTIVE