VELUX Blog

Feb 28, 2019 1:00:00 AM | Onderwerpen: ProductenVELUX ACTIVE: een groot voordeel voor je binnenklimaat

ACTIVE resultaten
Hoe komt VELUX ACTIVE uit de test?
Wij lieten onlangs ons smarthome-systeem testen, dat op basis van slimme sensoren en weer-apps zelfstandig dakramen, raamdecoratie en rolluiken aanstuurt.

VELUX ACTIVE, de smarthome-innovatie van VELUX en het tech-bedrijf Netatmo zorgt geheel automatisch voor een gezonder binnenklimaat. Slimme sensoren houden de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie (koolstofdioxide) in huis bij en vertellen aan de hand van die gegevens het systeem wanneer dakramen en lichtkoepels moeten openen of sluiten.

 

Grote ambitie, hoge verwachtingen

Bij de lancering eind 2018 zei Dennis Herremans, (productmanager VELUX Nederland): “Wij zijn benieuwd hoe consumenten deze nieuwste smarthome-innovatie ontvangen. Naast comfort en gemak zetten we met deze stap vooral in op gezondere leefomstandigheden voor bewoners. Deze slimme techniek maakt woningen op een eenvoudige manier comfortabeler en gezonder.”

In samenwerking met hettestpanel.nl is er daarom een consumentenonderzoek* opgezet. Uit de resultaten hiervan blijkt VELUX ACTIVE geheel aan de verwachtingen te voldoen. Zo benoemt één van de testers de installatie als “een fluitje van een cent” en “makkelijker kan het niet worden!” (Dennis, 48).

 

Je klimaatbeheersing uit handen én toch altijd bij de hand

Ook de VELUX ACTIVE app, waarmee je de controle over de automatische activiteiten behoudt, wordt door de testers als “gebruiksvriendelijk” gezien. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. De koppeling met Apple HomeKit stelt gebruikers in staat thuis of op afstand het binnenklimaat te beheren met hun iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en/of HomePod.

 

849A5163
849A5192
849A5234
zolder_kaliber
Tester
3_VELUX-Active-indoor-climate-1
849A5210
849A5163
849A5192
849A5234
zolder_kaliber
Tester
3_VELUX-Active-indoor-climate-1
849A5210

Niet alleen voor op zolder

Naast het voor de hand liggende gebruik in combinatie met dakramen op zolder, kwam uit de test ook opvallend vaak het gebruik bij badkamerramen naar voren. Dit waarschijnlijk in verband met vocht en warmte, waarbij automatisch luchten zeker helpt.

Maar ook in woonkamers, waar men in huis toch het meeste van de tijd doorbrengt, komt VELUX ACTIVE goed van pas; voor zowel klimaatbeheersing door ramen open en dicht te doen, als voor het aansturen van bijvoorbeeld raamdecoratie om licht en zicht te geven. Uit de test kwam hierbij nog wel het verbeterpunt om ook het kantelen van jaloezieën (naast het openen/sluiten) via de app mogelijk te maken.

 

Meer dan een besturingssysteem

Ten opzichte van het bekende VELUX INTEGRA systeem biedt VELUX ACTIVE echte meerwaarde. Zo gaven de testers aan: “We hebben ons nooit beseft dat de CO2 (koolstofdioxide) op bepaalde momenten echt veel te hoog is in huis. Door VELUX ACTIVE zijn we ons hiervan bewust geworden en is het erg prettig dat de dakramen vanzelf opengaan als dat nodig is” (Dennis, 48) en “Je kan het raam automatisch open of dicht laten gaan bij temperatuursverandering, luchtvochtigheidsverandering én het is goed te combineren met andere slimme apparaten in huis” (Justin, 24).

Al met al voldoet VELUX ACTIVE ruimschoots aan de verwachtingen en geven de meeste testers aan het product te zullen aanbevelen. Kijk voor meer informatie en VELUX dealers in de buurt op www.velux.nl/active.

*Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl, onder 4 testers, november 2018.

Ontdek VELUX ACTIVE