VELUX Blog

25 september 2019 | Onderwerpen: InspiratieSlimme renovatietips voor je badkamer

Als je een woning gaat renoveren kom je er vaak achter dat de badkamer er het slechts aan toe is. Dit komt omdat het vaak de slechtst verlichte en vochtigste leefruimte is.
Daarom geven we je graag wat advies om je badkamer nieuw leven in te blazen en dit weer een heerlijk plek te maken.
We werpen licht op alle mogelijkheden:

Begin met wat er al is...

Restaureren

Nadat je besloten hebt om de badkamer te renoveren, maak je een inventaris van de dingen die je graag wil houden. Dat kunnen grote elementen zijn, maar ook charmante details zoals lijstwerk, houtwerk, een authentieke wasbak, noem maar op. Laat ze opnieuw optimaal tot hun recht komen, voor een eindresultaat met een originele, gepersonaliseerde look. 

518855-01 velux_troisdorf_innen_01

Materialen hergebruiken

517987-01 Appt Ivry-27

In hetzelfde denkpatroon kan je jezelf of architect vragen om je te wijzen op materialen die uitgebroken zullen worden, maar die achteraf nog prima inzetbaar zijn in een nieuwe vorm.
Zo kan het volle hout van een oude deur als basis dienen voor een klein badkamermeubeltje of een wandkapstok. Oude vloertegeltjes zijn misschien uiterst geschikt voor een unieke mozaïek langs de badrand of op een muur.

 

De ruimte optimaal benutten

Het grondplan en de grootte van je badkamer kun je maximaal inzetten. Weinig plaats? Laat het bad onder de schuine wand installeren. Het is er te laag om recht te staan, maar lekker dobberen kan er wél perfect.

 

Spelen met licht

Om een moderne touch aan een ruimte te geven, volstaat het soms om gewoon meer te spelen met licht. Laat het reflecteren op verschillende oppervlakken voor een open en ruime indruk.
Een opening naar buiten toe, via ramen in het dak of de gevel, brengt royaal het daglicht binnen. En dat is precies wat elke badkamer nodig heeft.
Natuurlijk licht zal je dagelijkse rituelen een stuk eenvoudiger maken. Beloofd!

104628-01-XXLVoorzien van een ventilatierooster, zorgen dakramen voor een natuurlijke verluchting. Geen overbodige luxe in je badkamer met een hoge vochtigheidsgraad.
Daglichtspots zijn dan weer ideaal om zacht en diffuus te verlichten. Zelfs op plekken waar je het niet voor mogelijk hield. Makkelijk inzetbaar, ook daar waar een dakraam uitgesloten is.

 

Volume creëren en de beschikbare plek slim indelen

Om je badkamer moderner te maken en te zorgen dat er veel licht en lucht circuleert, werk je het beste met volumes. En dat lukt ook op een beperkte ruimte!
Werken met natuurlijk licht als ‘kamerscherm’ is een optie. Daarnaast zijn er fysieke ‘scheidingen’ die kunnen helpen: een inloopdouche met glazen wand, een decoratief tussenschot of een mooie schuifdeur.

Onder alle bestaande renovatietools blijft natuurlijk licht het makkelijkste middel om een nieuwe comfortervaring te creëren in een leefruimte. En dat geldt zeker voor een badkamer.

Meer verbouw inspiratie

Misschien interessant voor jou

111050-01-XXL

Meer daglicht en frisse lucht?

Ontdek ook wat meer daglicht en frisse lucht met jouw woning kan doen. Download onze inspiratie brochure voor meer informatie en handige tips! 

Download de brochure

135976-01-XXL_LehnerHaus_ES_3575

Renovatie en lichtbronnen

Wat moet je weten? We geven je graag advies om alle beschikbare lichtbronnen in je interieur zo goed mogelijk te benutten!

Lees de blog