VELUX Blog

20 november 2019 | Onderwerpen: Inspiratie7 manieren om je zolder nieuw leven in te blazen

Wie zegt dat de zolder een koude en sombere plek moet zijn? Waarom zou het een verzamelplaats moeten zijn voor souvenirs en het dumpen van afgedankte spullen? Ga de uitdaging aan en geef jouw zolder een nieuwe functie! Er zijn wel 1001 mogelijkheden om je zolder om te toveren tot je favoriete plek in huis. Hieronder geven we je wat voorbeelden


Romantische slaapkamer

Op zolder vind je rust en privacy: perfecte ingrediënten voor een romantische masterbedroom. Authentieke stenen muren, balken met karakter … Een zolderkamer straalt intimiteit en gezelligheid uit. Ideaal om te ontspannen en te genieten na een lange werkdag.

128324-01-XXL

Speelkamer

Net iets te vaak over het speelgoed gestruikeld en ook het kabaal van je kids een beetje beu? Tijd om je kinderen – en hun vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes, buurmeisjes en -jongens – vrij spel te geven op zolder. Deze hoge, grote en een tikje mysterieuze ruimte is dé plek voor jonge avonturiers. Iedereen blij.

518845-01 velux_troisdorf_innen_15

Kantoor

Een ruimte gevuld met natuurlijk licht is goed voor je concentratie en ook voor een efficiënt gebruik van je tijd. Richt je zolder in als een werkruimte die je rust en comfort geeft. Kies bijvoorbeeld voor een groot bureau en een ergonomische stoel. Met ruimtebesparende inbouwkasten onder de schuine zijwanden als perfecte opbergoplossing voor dossiers, documentatie, boeken.

107126-01-XXL

Bibliotheek

Wie droomt er nou niet van een eigen bibliotheek om je favoriete boeken mooi uit te stallen. Vaak eindigen die boeken wegens plaatsgebrek in kartonnen dozen onder de trap of in de berging. Tijd om de zolder op te ruimen en vorm te geven als leesplek, en misschien ook meteen als meditatieruimte. Hier kan je je alleen terugtrekken – met je lievelingsboek – of knus met het hele gezin om te lezen en voor te lezen.

519597-01 ZB626-02

Badkamer

Oef, de werkweek zit erop! Nu eerst een uitgebreid bad. Op zolder geniet je ongestoord van het warme water en het zachte schuim. Me-time. Het bad neemt hier in het midden prominent de belangrijkste plaats in. Net zoals jij de belangrijkste plaats krijgt tijdens je badritueel.

518775-01 velux_prenzlberg_48

Hobbyruimte

Heb je een leuke hobby, maar niet de plaats om hier rustig mee aan de slag te gaan? Is een eigen naai- of boetseeratelier of privé-sportclub meer dan welkom? Op naar de zolder! Maak er jouw plek van, waar je naar hartenlust kan doen wat je graag doet.

127197-01-XXL

Inloopkast

De droom van elke vrouw met een uitgebreide kledingcollectie: een extra grote inloopkast. Restyle die al veel te lang verwaarloosde zolder en breng er al je shopping-trofeeën onder. Zo krijg je een mooi overzicht van je combinaties, win je ‘s morgens tijd en vermijd je impulsaankopen.

127196-01-XXL

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden dan deze 7 ideeën, op zoek naar inspiratie? Klik dan hieronder!  

Meer verbouw inspiratie

Misschien interessant voor jou

111050-01-XXL

Meer daglicht en frisse lucht?

Ontdek ook wat meer daglicht en frisse lucht met jouw woning kan doen. Download onze inspiratie brochure voor meer informatie en handige tips! 

Download de brochure

135976-01-XXL_LehnerHaus_ES_3575

Renovatietips voor je badkamer

De badkamer.. vaak de slechtst verlichte en vochtigste leefruimte. Wij geven je wat advies om je badkamer nieuw leven in te blazen!

Lees de blog