VELUX Blog

Auteur Love2BeMama
11 september 2019 | Onderwerpen: InspiratieKiezen voor VELUX balkonvensters in je huis

In 2014 kwamen wij de kavel van onze dromen tegen. Deze kavel was in de woonwijk waar we al woonden (hemelsbreed 500 meter verderop) en is omringt door water en met uitzicht op de weilanden. Dit moest en zou onze nieuwe woonplek worden. Het heeft zo’n vier jaar geduurd voordat we uiteindelijk konden verhuizen maar het wachten was meer dan de moeite waard. Het hele proces van het bouwen van een huis vond ik intensief, zeker met jonge kinderen, maar ook super tof. Echt alles mochten we zelf uitzoeken zodat we het helemaal ons droomhuis konden maken. Dit is wel iets wat je misschien maar één keer in je leven doet dus hebben we er ook echt de tijd voor genomen.

Inmiddels wonen we ruim een jaar op onze nieuwe plek. Vandaag kunnen jullie een kijkje in ons huis nemen en ik vertel over een aanschaf waar je misschien niet 1-2-3 aan denkt maar waar wij nog elke dag super blij mee zijn!


Genieten van uitzicht en licht

Zoals ik al zei kijken wij uit over het water, het kanaal en de weilanden. Omdat ons uitzicht zo fantastisch is wilden we hier ook optimaal gebruik van maken. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het bouwen of kopen van een huis maar we hebben veel aandacht besteedt aan ons uitzicht. We hebben ons huis op een terras laten plaatsen zodat deze hoger ligt en ook hebben we veel nagedacht over het plaatsen van de ramen in huis. We wilden het uitzicht optimaal benutten en veel natuurlijk lichtinval. Niet alleen beneden maar ook boven; op onze slaapkamer, de kinderkamers en op de zolder van de garage. We hebben dus veel ramen!

1


Uitzicht vanuit de kinderkamers

De oudste twee kinderen slapen op zolder en hebben daar helemaal een fan-tas-tisch uitzicht! In eerste instantie wilde we ‘gewoon’ twee dakramen plaatsen maar toen we daar over na gingen denken kwamen we tot de conclusie dat je dan vanuit de slaapkamer helemaal niet goed naar buiten kunt kijken. Zo zonde! In onze gesprekken met de aannemer kwam deze met het idee om een aantal VELUX CABRIO® balkonvensters te plaatsen. Ik had hier nog nooit van gehoord maar toen ik eenmaal zag wat het was, was de beslissing snel gemaakt. Deze moesten er komen!

2

Ik was op slag verliefd op deze ramen! Met een VELUX CABRIO® balkonvenster heb je niet alleen super veel lichtinval en een optimaal uitzicht maar je tovert ook nog eens binnen enkele seconden een balkon in je (slaap)kamer tevoorschijn. Binnen enkele seconden hebben de kinderen een balkon in hun slaapkamer. Op deze manier kunnen we ons ‘buiten’ helemaal naar binnen halen. En het licht wat je erdoor krijgt is ook geweldig!

Zijn de VELUX CABRIO® balkonvensters veilig?

Natuurlijk was ik sceptisch over de veiligheid van het dakraam want het zou wel in de kinderkamers geplaatst worden, die helemaal op zolder zijn, en ik dacht dat het balkon gevaarlijk zou zijn. Maar we hebben ons goed laten informeren door de aannemer, mochten zelfs een huis bekijken die deze vensters al had en alle zorgen werden weggenomen. Je kan de ramen afsluiten waardoor ze deze zelf niet kunnen openen en we hebben regels over het gebruik van de ramen. Ze mogen zelf de balkons niet uitklappen en ook niet ergens op klimmen en over de rand gaan hangen. Ze hebben een leeftijd dat ze deze regels prima in acht kunnen nemen. De kinderen genieten ook heel erg van deze ramen. In de zomer zitten ze graag in hun balkon met kussens om lekker te chillen. Wanneer het warm is zijn deze balkonvensters ook heerlijk; je hebt heel snel frisse lucht in je slaapkamer.

De raambekleding kun je bij VELUX bestellen zodat je zeker weet dat deze in je balkonvensters passen. Op de slaapkamer van de kinderen hebben we verduisterende gordijnen in combinatie met normale gordijnen. Zo kunnen ze ook privacy krijgen overdag. De cabriovensters op de zolder hebben alleen normale gordijnen.

Velux-dakramen-resultaat


Voor iedereen een oplossing!

Wij hebben gekozen voor twee VELUX CABRIO® balkonvensters naast elkaar maar je kan ze ook uitbreiden of een enkele nemen. Er zijn vele mogelijkheden om het voor jou helemaal naar wens te maken. Tevens kan je meerdere VELUX dakramen combineren om de buitenwereld naar binnen te halen. Wij hebben in huis ook meerdere VELUX dakramen! Ik ben erg tevreden over de kwaliteit en het plaatsen hebben we meteen tijdens de bouw laten doen.

Wanneer je gaat verhuizen of verbouwen en je bent op zoek naar een manier om veel licht in huis te creëren of juist wat extra ruimte door buiten naar binnen te halen dan zou ik je deze oplossing van harte aanbevelen. Wat jij zoekt vind je vast en zeker bij VELUX. Laat je vrijblijvend informeren of bezoek het Daglicht Advies Centrum om een goed beeld te krijgen!

Ik hoop dat ik je met mijn foto’s en verhaal kan inspireren. Wanneer ik zelf naar iets op zoek ben zeggen persoonlijke foto’s mij veel meer dan sfeerbeelden op een website. Bij persoonlijke foto’s krijg je veel meer een indruk hoe het er écht uitziet en kun je zelf nog beter een keus maken!

Heb je nog vragen over deze balkonvensters? Laat dan een comment achter en ik vertel je graag meer! In mijn volgende blogpost laat ik het eindresultaat zien.

Meer over VELUX balkonvensters

Misschien interessant voor jou

111050-01-XXL

Meer daglicht en frisse lucht?

Ontdek ook wat meer daglicht en frisse lucht met jouw woning kan doen. Download onze inspiratie brochure voor meer informatie en handige tips! 

Download de brochure

114665-01-XXL

Kiezen voor een Tiny House

Arjan en Marijke hebben besloten om in een Tiny  House te gaan wonen. Waarom ze dat doen en wat deze keuze voor hen inhoudt lees je in hun blog!

Lees de blog