VELUX Blog

Jul 10, 2019 1:00:00 AM | Onderwerpen: inspiratieHaal de zomer in huis

120487-01-XXL

Zon, warmte, blauwe hemel … Heerlijk die lekkere, lange, mooie zomerdagen!
Wil je ook extra goed kunnen genieten van deze zomer? Dan geven wij je hieronder wat inspiratie en tips om de zomer echt in huis te halen: 

 

Decoratie

Tip: tik leuke spulletjes op de kop die je meteen aan vakantie doen denken. Wees origineel, laat je verbeelding lekker zijn gang gaan! Met een hangmat en wat planten tover je jouw ruimte om tot een tropisch zomerparadijs. Op zoek naar een exotisch tintje voor je slaapkamer? Wat dacht je van een decoratieve klamboe? Dan ontbreekt eigenlijk alleen nog maar het oceaan uitzicht om je echt in de vakantiestemming te brengen. Maar wat nou als je je muur eens zou decoreren met behang, muurstickers of posters van een prachtig zandstrand?

 

 

130302-03-XXLHerschilderen

Zomer, het moment voor de wedergeboorte van je muren. Blaas die muisgrijze muur nieuw leven in met een warme, gezellige tint. Nu is het alleen nog wachten op de zachte zonnestralen die je nieuwe interieur komen koesteren en die extra warmte brengen. Met zo’n kleur zit je ook goed in de winter, wanneer je opnieuw zin hebt om knus te cocoonen.

 

 

138860-01-XXL

De natuur binnen uitnodigen

Planten en rotanmeubels vormen zijn een topcombinatie als het gaat om het creëren van een tropische sfeer. Aechmea, vriesea, guzmania en neoregelia hebben in hun thuisland de gewoonte om zich vast te hechten op bomen. Hier geven ze een kleurige touch aan ons interieur. Ze staan graag voor het venster, maar wel beschermd tegen direct zonlicht. Naast rotanmeubels dragen ook cannage, riet en gevlochten materialen bij aan die naturelle, zomerse look.

 

 

127601-01-XXLBreng buiten naar binnen

Schenk wat meer aandacht aan de natuur en breng het lekkere buitenleven en de zon meer naar binnen. Dit kan door je ruimte meer te openen naar buiten toe. Zet je ramen en deuren lekker open, laat daglicht en frisse lucht naar binnen. Dit zorgt voor dat echte zen-gevoel en helpt je ontspannen.

Geef je tuin, terras of balkon ook wat extra aandacht. Kleed deze aan met leuke tuinmeubels en buitenlampjes. Zo krijg je een extra leefruimte en geniet je volop van je knusse ‘openluchtkamer’.

Meer tips over de natuur weer in huis halen