VELUX Blog

Nov 21, 2019 1:00:00 AM | Onderwerpen: inspiratie



Een steentje bijdragen

Afgelopen september ben ik met Habitat for Humanity, op bouwreis naar Nepal geweest. Ik was onderdeel van het ‘De Stiho Groep’ bouwteam van 21 mensen en samen zijn we met z’n allen hard aan de slag gegaan om daar huizen te bouwen.

Elk jaar mag een VELUX medewerker mee met deze bouwreis en dat jaar was ik de gelukkige. Ik werk nu al een aantal jaren voor VELUX op de Customer Care afdeling voor het professionals team en heb in deze jaren al meerdere collega's zich zien inzetten voor dit geweldige doel. 

En dit jaar was het mijn beurt, ik vertel je hieronder graag waarom we hierheen zijn gegaan, hoe het daar was, wat we daar gedaan hebben en wat deze ervaring voor mij betekend heeft.

Adjustments (2)

Waarom Nepal?

In Nepal leeft een groot deel van de bevolking in armoede. Vooral op het platteland is de armoede groot, meer dan de helft van het land leeft onder de armoedegrens. Hier heeft de bevolking te weinig eten, geen schoon drinkwater of een fatsoenlijk toilet en leeft in lekkende krotten.

Als je dan de vele natuurrampen – overstromingen, landverschuivingen en aardbevingen – bij optelt, begrijp je dat dit mooi land en haar kleurrijke bevolking alle hulp kan gebruiken.