VELUX Blog

Auteur Dennis Bakker
Apr 12, 2018 1:00:00 AM | Onderwerpen: inspiratie, Producten'Onze verbouwde zolder ademt één en al licht'

Hanno en Dorien van der Poel wisten dat hun huis volledig gerenoveerd moest worden toen zij er begin juni 2016 de sleutel van kregen. Het gezin hoorde een dag later dat zij de VELUX droomzolder verbouwing t.w.v. € 10.000,- had gewonnen. Met bijbehorend advies van VELUX Nederland en VT Wonen werd de zolder vervolgens aangepakt. Het resultaat: een volledig nieuw gestylede zolder vol natuurlijk daglicht.

VELUX_Putten_Voor_Na2_700x300_Blog.jpg

Benieuwd hoe u uw zolder van opslagruimte naar droomzolder kunt verbouwen? Wij geven u graag wat tips! 

Download de volgende adviesgidsen via de VELUX website:

Heerlijk wakker worden op een droomzolder

Hanno en Dorien van der Poel wisten dat hun huis volledig gerenoveerd moest worden toen zij er begin juni 2016 de sleutel van kregen. Het gezin had voor elke verdieping wel een bestemming, maar hoe de zolder eruit moest komen te zien: daar was nog geen plan voor. De oude, donkere zolder stond vol spullen en daglicht was er nauwelijks.

Toevallig was er een actie bij VELUX, waarbij je door je in te schrijven kans maakte op het winnen van je droomzolder verbouwing ter waarde van € 10.000,-. Hanno en Dorien besloten mee te doen en tot hun eigen verbazing wonnen ze de prijs. Samen met VELUX en VT Wonen werd er een plan gemaakt om de zolder te verbouwen. 

De zolder werd verbouwd tot een ware oase van licht. De plaatsing van een VELUX dakkapel serre aan de achterzijde van het huis en een VELUX dakraam aan de voorkant, zorgt voor een grote hoeveelheid licht die de zolder binnenvalt. Beide producten zijn vergunningsvrij te plaatsen en al binnen één dag te monteren. 

“De dakkapel serre heeft van boven ook glas. Het zijn eigenlijk zes dakramen. Dat geeft een heel ruimtelijk gevoel” - Dorien van der Poel, bewoonster

De verbouwde zolder ademt één en al licht. Door de plaatsing van de VELUX dakserre en het grote VELUX dakraam tegenover elkaar, kan er uitstekend doorgelucht worden. De lichtinval die nu is bereikt, benadrukt de hoeveelheid beschikbare ruimte van de volledig heringerichte zolder nog eens extra. Deze doet nu dienst als grote slaapkamer en heeft ook een werkruimte met een bureau. Doordat
het dakraam boven de zoldertrap is geplaatst, heeft zelfs de eerste verdieping een flinke hoeveelheid extra licht gekregen.

Hanno en Dorien worden iedere dag wakker op hun lichte, frisse droomzolder. De ruimte is goed ingedeeld en voldoet volledig aan hun wensen. En als bonus: doordat de zolder nu echt gebruikt word als verblijfsruimte (en niet als onbenoemde ruimte), is de woning meer waard geworden. 

 

Zelf ook uw zolder verbouwen? Hier zijn alvast wat tips:

Tip 1: Maak de ruimte leeg
Een lege ruimte zorgt voor overzicht en inzicht in wat je met de ruimte kunt doen.

Tip 2: Bepaal welke functie de ruimte krijgt
Een kinderkamer stelt andere eisen aan de indeling dan een badkamer. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van elektra, stromend water, ventilatiemogelijkheden en isolatie. Maak daarom ook een schets hoe je de ruimte wil indelen. Dan weet je ook waar je bijvoorbeeld contactpunten nodig hebt.

Tip 3: Bepaal je timing en budget voor je verbouwing
Ga je bijvoorbeeld aanpassingen aan je gevel of dak doen, dan is het verstandig om rekening te houden met het seizoen. In de zomer valt minder regen dan in de herfst of winter. Een budget helpt je om keuzes te maken wat je wel en niet kunt realiseren bij je verbouwing. 

Tip 4: Raadpleeg een expert
Een architect, aannemer of bijvoorbeeld verkoopadviseurs van bouwmaterialen kunnen je tips en adviezen geven waar je zelf niet aan zou denken. VELUX heeft bijvoorbeeld een Daglicht Advies Centrum in De Meern waar je geheel gratis en vrijblijvend  door een professional te woord word gestaan. Zij kunnen je bijvoorbeeld vertellen waar een ruimte aan moet voldoen volgens het bouwbesluit om hem te kunnen gebruiken als slaapkamer, badkamer, werkkamer of kinderkamer.