VELUX Blog

12 juni 2019 | Onderwerpen: Tips, Producten6 tips om lekkerder te slapen

Lig jij ’s nachts ook onrustig in je bed te draaien? Val je slecht in slaap of wordt je niet lekker uitgerust wakker? Helaas is het een veelvoorkomend probleem, vooral tijdens de wat warme zomerdagen.

Gelukkig hebben wij een paar tips voor je, die je kunnen helpen bij een betere nachtrust!

 

1. Voldoende daglicht

Het klinkt misschien vreemd, maar voldoende daglicht overdag, zorgt ervoor dat je ’s nachts goed slaapt. Als je overdag voldoende daglicht krijgt, maakt je lichaam hormonen aan die je lichaam een seintje geven om ’s nachts (in het donker) tot rust te komen. Zorg overdag dus voor voldoende daglicht, ook als je een groot deel van de dag binnenshuis bent.

 

2. Donkere slaapkamer

Tegen voldoende daglicht overdag staan een volledig verduisterde slaapkamer ‘s nachts. Je lichaam komt namelijk pas echt goed tot rust als het helemaal donker is. Probeer zo veel mogelijk licht van koplampen, straatlantaarns of andere objecten buiten te houden. Zo kan je ongestoord energie opdoen voor een nieuwe dag.
VELUX verduisterende raamdecoratie kan hierbij geweldig helpen. De raamdecoratie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins, zodat deze perfect passen bij je slaapkamer en zorgen voor een zo goed als volledige verduistering. Daarnaast sluiten deze naadloos aan op je ramen, zodat licht van buitenaf geen kans krijgt om jouw slaap te verstoren.

Verduistering

3. Keep it cool

Woelen en draaien in een te warme slaapkamer is ieders nachtmerrie. Een aangename binnentemperatuur is dan ook essentieel voor een goede nachtrust. Als het te warm wordt, moet je lichaam namelijk harder werken om te herstellen. Zorg er dus voor dat je niet te veel warmte toe laat in je slaapkamer.
Een perfecte oplossing hiervoor zijn warmtewerende producten die ja aan de buitenkant van je raam installeert. Deze houden namelijk de zonnewarmte tegen, nog voordat deze het glas raakt. Een tip is om op warme dagen, de buitenzonwering (of rolluiken) al te sluiten voordat je ’s ochtend het huis verlaat. Op die manier blijft je kamer dag én nacht heerlijk koel.
VELUX buitenzonweringen houden tot wel 73% van de zonnewarmte buiten. Rolluiken zelfs tot 90%!

 

4. Stilte

Rustige slapen doen we het beste in alle rust. Oftewel ongestoord met zo min mogelijk geluid.
Geluiden van buiten kunnen je uit je slaap houden of zelfs wekken. Hebben jouw ramen geluiddempend glas? Deze verminderen namelijk het geluid van buitenaf, ook bij bijvoorbeeld regen of hagel. VELUX rolluiken hebben ook zo’n geluiddempend effect.

Stilte

5. Ventileer! 

Een goede dosis frisse lucht is goed voor je nachtrust. Tijdens je slaap stijgt de luchtvochtigheid en het CO2-gehalte in je slaapkamer. Daarom is het essentieel om overdag goed te luchten, zodat je slaapkamer weer fris en fruitig is voor de volgende nacht.

 

6. Geen ongewenste gasten

Er is niets vervelender dan het gezoem van muggen als je net lekker in slaap wilt vallen. Of de jeukende muggenbulten als je ’s ochtends wakker wordt. Houdt dus deze ongewenste zoemende beestjes buiten met een insectenhor.
Een VELUX insectenhor laat frisse lucht binnen en houdt insecten buiten. De horren zijn eenvoudig te bedienen en passen perfect op ieder VELUX dakraam.

Insectenwering

Dit waren onze 6 tips om beter te slapen. Hebben ze jou geholpen? Laat het ons weten!

Lees meer over VELUX warmtewering