VELUX Blog

Auteur Dennis Bakker
Jul 24, 2017 1:00:00 AM | Onderwerpen: tips, Producten5 tips tegen muggen

Jeukende bulten, aanhoudend gezoem: de zomer komt met muggen en dat kunnen heuse plaaggeesten zijn. Het aanbod aan vliegenmeppers en sprays is groot voor wie insecten te lijf wil gaan. Maar hoe houd je muggen überhaupt buiten de deur of weg van je bed?
Wij geven je 5 tips:

VELUX insectenhor handbediend.jpg

1. Insectenhorren

Horren zijn het ideale middel om je huis vrij van muggen te houden. Voor je deuren en verticale kozijnen heeft VT Wonen een werkinstructie gemaakt op haar website. Maar hoe zit het met je dakraam?

VELUX insectenhorren zijn eenvoudig te monteren op de aftimmering rondom uw VELUX dakraam. Het dakraam kan gewoon worden geopend zodat u kunt luchten. Door het licht doorlatende gaas kunt u overdag blijven genieten van uw uitzicht, terwijl u 's avonds met een gerust hart het licht aan kunt doen. De hor kan met de hand worden gesloten. Wilt u meer weten over de VELUX insectenhorren? Kijk dan op onze website. Of bestel direct een VELUX insectenhor!

 2. Ventilator

Een ventilator op de hoogste stand blaast muggen letterlijk weg. Ze kunnen zich niet tegen de sterke luchtstroom weren.

 

3. Klamboe of muskietennet

Een klamboe of muskietennet dat goed afsluit rond je bed, houdt muggen gegarandeerd op afstand. Geïmpregneerde klamboes zijn in Nederland niet nodig.

4. Voorkom stilstaand water

Stilstaand water is de perfecte kraamkamer voor muggen. Controleer hier regelmatig op in bloempotten, emmers, vogeldrinkbakken, dakgoten, de overstortput en de gootsteenafvoer. Dek je regenton bijvoorbeeld goed af.

5. Etherische oliën

Etherische oliën van kruidnagel, lavendel, pepermunt, citronella of citroeneucalyptus staan erom bekend dat ze muggen op afstand houden.

 

Ben je toch gestoken?
Met een insectenpen of speciale zalf is de jeuk effectief te bestrijden.
Interesse in een VELUX insectenhor, download dan de raamdecoratie prijslijst hieronder!

Bekijk de brochure